donderdag 18 september 2014

Informatieavond dinsdag 30 september

Wat:

Vanuit het Project excellente leerlingen organiseren we ontmoetingsmomenten voor leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong. Sommige leerlingen hebben naast een aangepast onderwijsaanbod op de eigen school, baat bij het ontmoeten van ontwikkelingsgelijken.

Wanneer en Waar:


Dinsdag 30 september 2014
19.30-20.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur)
Basisschool Cobbeek
Eikebeek 2
5501 CN Veldhoven
(toegang via hoofdingang)


Wie:


Ouders en werknemers van Veldvest die nog niet bekend zijn met de ontmoetingsmomenten.


Aanmelden graag via:
i.schungel@veldvest.nl
 







 

Donderdaggroep: de slimme Chinezen.......... door Thomas Bosch


Bij de ontmoetingsmomenten mochten wij de methode “Eigentijds”  testen, we testten groep 8 hoofdstuk 4, De Wondere Wereld. We begonnen met les 1, Experimenterende Boeren(-5000 tot -1000), en moesten daar een strip over maken, les 2 was “Slimme Chinezen”(-1000 tot 0) en daar moesten we ons inleven in een boer, krijger, of ambtenaar. Ik leefde me in als boer. We moesten uiteindelijk een script schrijven over je personage waar je, je in leeft tijdens de opstand tegen de 2e keizer, hier volgt mijn verhaal:

Het is zover, de V.V.B. (vereniging voor burgers) komt in opstand, we gaan dit winnen, wij hebben een miljoen mensen, hooivorken, fakkels, en krijgers, de keizer heeft alleen nutteloze ambtenaren. We bestormen het paleis en hebben de deur ingeramd en klimmen naar de balkons met touwen van zijden. Ik storm naar binnen en prik de vijand met mijn hooivork, ze hebben pech, de guillotine is aangekomen en er gaan hoofden rollen (we hebben geen mand om ze in te doen), en ik ruik iets, het is VICTORIE!!!!!!!!!!!

Groetjes, Thomas Bosch

Na de lessen uit Eigentijds zijn we verder gegaan met Real Life rekenen sport, hierbij gaan kinderen aan de slag met moeilijkere rekenproblemen die je tegen kunt komen bij sport.

 

Dinsdaggroep: botsende aardplaten.......

Deze week hebben we het samen gehad over aardplaten. Wat gebeurt er wanneer aardplaten tegenelkaar komen...... Op welke aardplaat ligt Europa.......

Met behulp van Marsen en Snickers hebben we het ontstaan van bergen nagebootst.

Start schooljaar 2014-2015........

We zijn weer gestart met de ontmoetingsmomenten. Dit jaar op dinsdagmiddag en donderdagochtend. Er zijn een aantal nieuwe kinderen bijgekomen en er zijn kinderen naar een andere groep gegaan.