dinsdag 25 februari 2014

De presentaties van de projecten


Een spel spelen, een doolhof bekijken, proeven, ruiken, muziek maken en een mummie leeg maken dat is vanochtend allemaal voorbijgekomen.








dinsdag 18 februari 2014







Afronding projecten Mummies en Columbus

Deze week werd de laatste hand gelegd aan opdrachten vanuit de projecten. Volgende week laten we aan elkaar en aan jullie zien wat we geleerd hebben.

Een spreekbeurt over de Olifant

Op maandag 17 februari heeft Evelien een spreekbeurt gehouden over de olifant. Een spreekbeurt met veel nieuwe informatie. De tops en tips die ze kreeg van de anderen neemt ze mee wanneer ze deze week de spreekbeurt op haar eigen basisschool gaat doen.

dinsdag 4 februari 2014

Verslag project Columbus 4-2-2014


Project Columbus

Wij hebben al een paar weken het project Columbus hij was de ontdekker van Amerika en het is een leuk project. We zijn nu bezig in verschillende groepjes. Een groep verzamelt verschillende  voedingswaren die uit Amerika naar Europa zijn gebracht. Een andere groep organiseert een spelletje. En mijn groep maakt een liedje een columballade om  precies te zijn. het verzamelen  van voedingswaren moeten nadat ze er genoeg hebben kinderen laten ruiken, proeven, voelen wat het was. De groep van het spelletje organiseert een spel waarbij de kinderen moeten proberen de tennisbal van de tegenstander en je eigen in een ronde van krijt te krijgen en dat zonder afgegooid(op je eigen helft) of getikt te worden (op de helft van de tegenstander). En de groep van de columballade maakt een lied wat ze gaan optreden bij dit lied bedenken ze zelf tekst en spelen ze op hun eigen instrumenten.

Matthijs

Mummies verslag 4 -2-2014


PROJECT MUMMIES

WE HEBBEN VANDAAG WEER EEN PROJECT GEDAAN MET DE MUMMIES. WE MOESTEN KA EN BA BIJ ELKAAR BRENGEN IN DE VORM VAN EEN DOOLHOF. KA EN BA ZIJN ZIELEN ALS DIE BIJ ELKAAR KOMEN HETEN ZE AKH. WE HEBBEN OOK DE MASKERS OPGEHANGEN. WE HEBBEN OOK DE VRAGEN AFGEMAAKT VAN HET BOEKJE DIE WE IN DE MAP HEBBEN ZITTEN. HET WAS WEER EEN LEUKE DAG VANDAAG.

Bram