maandag 25 maart 2013

Opnames voor de Anton Pieck Prijs.....

Vandaag was het een spannende dag voor de leerlingen uit de maandaggroep. Met prachtige sprookjeskostuums en mooi geschminkte gezichten, met dank aan de moeder van Mads en Sterre, hebben we de clip opgenomen in de patio van Basisschool Cobbeek.

En vanmiddag zijn we, met de bus, naar een echte studio geweest. Bij Fusion B.V. mochten we het lied opnemen. In tweetallen of alleen hebben de leerlingen het lied ingezongen. Wat was het gaaf om een echte studio van binnen te zien. Raoul bedankt!


maandag 18 maart 2013

Laura op Efteling Radio over de Anton Pieck Prijs....

Afgelopen woensdag is op de Efteling radio het interview met Laura, een leerling van de ontmoetingsmomenten, uitgezonden.
Hierin vertelt ze over onze deelname aan de prijsvraag.


Je kunt het fragment beluisteren in de rechterkolom!

donderdag 14 maart 2013

Opnames voor het actualiteitenprogramma EenVandaag.....



Op dinsdagmiddag kregen we bezoek van een echte verslaggever en cameraploeg van EenVandaag. Zij hebben ons benaderd omdat zij een item maken over Anton Pieck. Wij doen met één van de groepen van de ontmoetingsmomenten mee aan de Anton Pieck Prijs, het schrijven van een sprookjeslied. We hebben het lied, dat net af is, aan ze laten horen. Ook zijn de kinderen gefilmd tijdens het voorlezen uit het grote Sprookjesboek van Grimm. Het was een leuke, maar ook een spannende middag.

Vanavond wordt het item uitgezonden,
tussen 18.15 uur- 18.45 uur op Ned. 1. Allemaal kijken dus!

vrijdag 1 maart 2013

ASML Foundation steunt excellente leerlingen Veldvest

Op 19 februari jongstleden tekenden stichting Veldvest en ASML Foundation een donation agreement’, waarin ASML Foundation met een prachtig bedrag het onderwijs aan excellente leerlingen binnen Veldvest ondersteunt en stimuleert.
Deze donatie investeert stichting Veldvest in het verrijkingsmateriaal van Talentenlijn en Levelwerk voor alle groepen 1 tot en met 3 van 16 Veldvestscholen. Hiermeewordt een flinke stap gezet in het creëren van een passend onderwijsaanbod voor kinderen met eenontwikkelingsvoorsprong. Talentenlijn en Levelwerk biedenverrijkingsmateriaal voor kinderen die extra uitdaging nodig hebben. Met deze aanpak wordt er dus ook voor deze leerlingen maatwerk geleverd.
ASML Foundation richt zich in de ondersteuning van projecten op educatieve doeleinden. De beleidsgroep Excellente leerlingen van stichting Veldvest wist haar het belang in te laten zien van een directe investering in het onderwijs aan excellente leerlingen. Zonder hoogtevrees ten aanzien van de ambitie werd in de ‘ASML-toren’ op grote hoogte de overeenkomst getekend. Het nieuws werd door de leerkrachten van Veldvest enthousiast ontvangen. Tijdens de leerbijeenkomst, die op dezelfde middag door de beleidsgroep Excellente leerlingen werd georganiseerd, klonk een groot applausNu is de leerkracht aan zet, want met de aanschaf van materiaal alleen is een kwaliteitsimpuls in het onderwijs aan excellente leerlingen nog niet gegarandeerd. De leerkracht zal de mogelijkheden van het materiaal moeten gaan benutten en passend onderwijs ook voor deze leerlingen in de praktijk moeten organiseren. Daarbij kunnen zij natuurlijk rekenen op ondersteuning van de collegae van de beleidsgroep Excellente Leerlingen. Met onder andere leerbijeenkomsten, coaching direct in de praktijk en advies op maat weten zij de leerkrachten van Veldvest hiervoor toe te rusten. ASML Foundation wordt in de loop van het jaar van de ontwikkelingen op de hoogte gebracht.
Na het vieren van dit geweldige resultaat, gaat de beleidsgroep ambitieus en voortvarend op zoek naar mogelijkheden om passend onderwijs voor de excellente leerling tot en met groep 8 mogelijk te maken. Een doorgaande lijn is immers van belang om talenten optimaal te ontwikkelen, want talent mag immers niet verloren gaan!