dinsdag 4 oktober 2011

Project excellente leerlingen geselecteerd voor 100-scholen traject,


Platform Bèta Techniek gaat aan de slag met 100 enthousiaste en ambitieuze basisscholen.
We zijn trots dat we uit vele inzendingen gekozen zijn om deel te nemen.

In het Actieplan Basis voor Presteren, dat de minister van Onderwijs dit jaar presenteerde, benoemt de minister een aantal prioriteiten voor het basisonderwijs. Naast taal en rekenen en opbrengstgericht werken zijn dat: excellentie, wetenschap en techniek, professionaliseren en omgaan met verschillen in de klas. De kernboodschap is dat scholen zelf aan zet zijn. Zij maken eigen keuzes op basis van hun visie en ambities, en stellen op basis daarvan doelen op leerling- en school niveau. Belangrijk daarbij is dat de lat omhoog gaat: de prestaties voor alle leerlingen en docenten moeten omhoog, maar vooral die van de 20% beste leerlingen. Aan scholen de taak om hier volgend schooljaar voor in de startblokken te staan.

Het Platform Bèta Techniek volgt tijdens een acht maanden durend traject de 100 scholen van nabij. We kijken welke vragen en behoeften de scholen hebben bij de vertaalslag naar hun eigen schoolpraktijk, en ondersteunen in het doorvertalen van de landelijke doelen naar doelen en aanpak op schoolniveau. Aan de hand van de ervaringen en de vragen van scholen worden kennis en praktische hulpmiddelen verzameld of ontwikkeld, die gebruikt kunnen worden voor alle basisscholen die vanaf 2012/2013 met de (nieuwe) thema’s aan de slag gaan. Daarnaast levert de pilot met de 100 scholen een advies aan OCW en de PO-Raad op.

Op deze website vindt u informatie over de primair onderwijs programma's van het Platform Bèta Techniek. Het Platform heeft van de overheid de opdracht gekregen om te zorgen voor voldoende en kwalitatief goed opgeleide bèta's en technici. Het primair onderwijs vormt daarvoor de basis met aandacht voor wetenschap, techniek en excellentie.