maandag 11 april 2011

Open dag 26 april 2011

Op dinsdag 26 april van 16.00 tot 18.00 uur is er een open dag van het project excellente leerlingen. Deze open dag is in het lokaal waar de ontmoetingsmomenten plaats vinden (van Aelstlaan 12 in Veldhoven, naast Nummeréén kinderopvang). Naast de ouders zijn uiteraard broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, leerkrachten, klasgenoten en andere belangstellenden van harte welkom. Voor deze kinderen is dit een kans om bekenden te laten zien waar hij/zij een ochtend per week naar school gaat en wat hij/zij daar doet.

Op maandag- en dinsdagochtend werkt er een groep leerlingen (groep 4-5 en groep 6-7-8) bij ons. De afgelopen weken hebben zij o.a. gewerkt aan het project ‘het goede doel’. De leerlingen hebben besloten de slachtoffers van de aardbeving van Japan te steunen. Zij hebben ideeën bedacht voor een Inzamelingsactie. Uiteindelijk is er voor de volgende vier acties gekozen:

  1. auto’s wassen,
  2. statiegeld flessen verzamelen,
  3. hapjes maken en verkopen,
  4. bingo en loterij.

Met de maandaggroep (groep 4-5) zullen we aandacht besteden aan deze acties door middel van het meewerken aan de activiteiten die de andere groep georganiseerd heeft.
Tijdens de open dag kunt u de hapjes die de kinderen gemaakt hebben proeven en kunt u meedoen aan een bingo en loterij. Uiteraard tegen een kleine vergoeding waarbij u het goede doel steunt.
De andere twee acties gaan al eerder van start. Op dinsdag 19 april van 9.00- 11.30 uur, kunnen leerkrachten, ouders en andere belangstellenden hun auto laten wassen op locatie Jan Ligthart en/of de Verrekijker door de leerlingen van de groep 6-7-8. Als u deze actie wilt steunen, brengt u uw auto dan deze ochtend naar één van deze locaties en u krijgt er een blinkende auto voor terug. De kosten daarvoor zijn €3,50.
Op verschillende scholen wordt er vanaf deze week een lege flessen actie gehouden. De leerling(en) van de Casimir, Veldhoven Midden en de Meerhoef, zullen op hun school de actie promoten. Niet alle scholen doen mee aan deze actie, omdat er op die scholen kort geleden een vergelijkbare actie heeft plaatsgevonden.

Graag begroeten we u op dinsdag 26 april en vergeet uw portemonnee niet!